Siemens schrapt 7.800 banen

Siemens schrapt wereldwijd 7.800 banen door herstructureringen. Dat heeft de Duitse technologiereus zelf bekendgemaakt. In Duitsland zullen er zo’n 3.300 mensen op straat worden gezet.

Topman Joe Kaeser voert al sinds mei 2014 herstructureringen uit. Hierbij wordt het aantal divisies teruggebracht van zestien naar negen. Zo zal onder andere de medische tak verzelfstandig worden. Met de reorganisatie wil siemens de kosten met een miljard euro drukken. De besparingen zullen dan geïnvesteerd worden in innovatie, een hogere productiviteit en groei.

Impact België

In welke landen en regio’s banen zullen sneuvelen, maakte Siemens nog niet bekend. In België bevindt de enige activiteit van Siemens zich in Huizingen waar er ongeveer 1.500 mensen werken. De vakbonden bij Siemens in België laten weten dat ze zo snel mogelijk concrete informatie willen krijgen van de Europese ondernemingsraad. De woordvoerster van Siemens, Stéphanie Legay zegt dat er nog onduidelijkheid is over de impact van het banenverlies in België. Dinsdag is er een ondernemingsraad die al gepland was, waar hopelijk meer duidelijkheid zal komen.