11 doden bij nieuwe sneeuwstorm VS

De winterstormen in de VS hebben  al 11 levens geëist. De meeste mensen zijn de afgelopen twee dagen om het leven gekomen bij verkeersongevallen aan de Oostkust of de Midwest. Een nieuwe winterstorm in de Verenigde Staten heeft aan minstens elf mensen het leven gekost. Dat hebben Amerikaanse tv-zenders bericht. In de staat Ohio stierf een man aan een hartfalen nadat hij voor zijn huis sneeuw had geruimd. In Iowa stierf zondagavond een 67-jarige door bevriezing. Hij was bij ijzige temperaturen in zijn tuin uitgegleden.

Door de sterke sneeuwval tussen Chicago en Boston zaten tienduizenden mensen een tijd zonder stroom. In heel het land moesten meer dan 400 vluchten geschrapt worden, nog eens meer dan 400 vluchten liepen vertraging op. Vandaag verwachten de weerdiensten minder sneeuwval. "De storm wordt rustiger en het gevaar voor bijkomende sneeuwval zal verder afnemen", aldus weerkundigen. Op de naar Canada trekkende sneeuwstorm zal wel bittere kou volgen.

Pas vorige week legde sneeuwstorm 'Juno' grote delen van de Oostkust lam. Deze keer worden vooral de metropolen Chicago en Boston getroffen. In Boston blijven dinsdag de scholen dicht. Ook de overwinningsparade voor de New England Patriots, die zondag de Super Bowl wonnen, is wegens weersomstandigheden van vandaag naar morgen verschoven.