NOS looft beveiliging na inval

Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, heeft in een persconferentie de beveiliging bedankt die Tarik Z. heeft begeleid tijdens zijn inval van de NOS. “Ze deden alles goed wat ze konden doen”. Verder had de Jong ook aandacht voor de journalistieke drive van zijn reporters.

Door de inval op de nieuwsredactie, werd het traditionele journaal van acht uur niet uitgezonden. “Volgend jaar bestaat de NOS zestig jaar, maar voor het eerst kon het journaal niet op antenne. Gisteren ging even de veiligheid van onze mensen voor op onze core business: nieuws maken”, vertelde de Jong tijdens een persconferentie.

“Een enorme dank gaat uit naar de twee geweldige mannen van de beveiliging. Zij hebben alles goed gedaan wat er op dat moment goed gedaan kon worden. Ik wil ook de politie danken voor de snelle reactie en alle technici en NOS-collega’s die het hoofd koel hielden en ervoor zorgden dat we zo snel mogelijk buiten stonden.”

De politie had één puntje van kritiek tijdens de evacuatie. De camera’s bleven zo lang mogelijk draaien en de journalisten bleven vragen stellen. De Jong snapt het standpunt van de politie, maar is ook wel trots op de journalistieke drive van zijn journalisten. “Zelfs in tijden van evacuaties probeerden ze nog een antwoord te krijgen op de vragen die heel Nederland zich stelde.”