Verdachte NOS is 19-jarige student

De gewapende man die is binnengevallen bij de NOS, is een 19-jarige student uit Pijnacker. Dat heeft de politie bevestigd op een persconferentie over het incident. De man wordt verdacht van vrijheidsberoving, bedreiging en verboden wapenbezit. Het wapen dat hij bij zich zou een nepwapen zijn geweest. Zijn motief is nog onbekend.

De verdachte die is opgepakt is een 19-jarige eersterejaarsstudent aan de Technische Universiteit van Delft, die in het Nederlandse Pijnacker woont. Daar heeft de politie donderdagavond meteen een actie gehouden aan een palmkwkerij. Het is voorlopig echter onduidelijk wat de link is met de verdachte.

Volgens de politiezone Gooi en Vechtstreek was het wapen dat de man bij zich had geen echt vuurwapen, maar "was het niet van een echt te onderscheiden." De 19-jarige verdachte is geen bekende voor politie en justitie en heeft volgens de politie geen antecedenten. De NOS belde in zijn live-uitzending na de feiten met een klasgenoot van de verdachte. Hij omschreef de verdachte als een normale jongeman.