8-jarige verhoord door Franse politie

In Frankrijk is de angst voor terreur wel heel extreem geworden. De politie van Nice heeft gisteren een 8-jarige jongen verhoord omdat hij zogezegd solidariteit vertoonde met de daders van de aanslag op Charlie Hebdo.

Volgens politiecommissaris Marcel Authier, wilde het kind niet deelnemen aan de minuut stilte die op 8 januari op school werd gehouden voor de slachtoffers van Charlie Hebdo.  Zijn leraar vond dat het kind solidariteit met de daders, de broers Kouachi, uitsprak en verwittigde de politie.

De politie heeft vervolgens het kind en zijn vader, die volgens de wet voor hem verantwoordelijk is, op het bureau geroepen om te weten te komen waar het kind zulke radicale ideeën had opgepikt. De ondervraging van de 8-jarige duurde ongeveer een halfuur. “Het kind weet duidelijk niet wat het heeft gezegd. Waar het zijn uitlatingen is gaan halen, weten we niet”, aldus commissaris Authier.

Het Franse Collectief tegen Islamofobie reageert boos. Het kan volgens hen niet dat een vader en jonge zoon zo behandeld worden en het is volgens hen een situatie die "de collectieve hysterie aantoont waarin Frankrijk sinds begin januari is terechtgekomen.”

 In Frankrijk werden al zo’n 200 incidenten gemeld die te maken hebben met de minuut stilte die werd gehouden. 40 daarvan zijn effectief bij de politie en justitie gemeld.