Excuses voor storm die sneeuwbui werd

Tot een hevige winterstorm is het in New York niet gekomen. Er viel slechts 15 centimeter sneeuw terwijl er 70 tot 80 centimeter werd verwacht. De nationale meteorologische dienst heeft dan ook zijn excuses aangeboden en de weerwaarschuwing ingetrokken.

De storm zou richting oosten vertrokken zijn en minder sneeuw veroorzaken dan verwacht werd, dat zegt de National Weather Service. Eerder werd nochtans een grote sneeuwstorm aangekondigd. Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, heeft nu laten weten dat er geen wegenverbod meer van kracht is. Wel waarschuwt hij nog voor gevaarlijke wegen.

Bill De Blasio, de burgemeester van New York, had de bevolking opgeroepen zich op het ergste voor te bereiden. Scholen, overheidsgebouwen en stadsparken werden gesloten. Grote evenementen en voorstellingen werden afgelast. Wie na 23.00 uur nog met de auto op de weg wou gaan, riskeerde een boete van 300 dollar of ongeveer 266 euro. Zo’n 1.500 vrachtauto’s met sneeuwschuivers stonden paraat om de wegen van New York vrij te maken.

Bekijk ook: