9 doden in Tripoli bij bestorming hotel

Bij de bestorming van een hotel in de Libische hoofdstad Tripoli zijn zeker negen doden gevallen, onder wie vijf buitenlanders. De nationaliteit van de buitenlanders is nog niet bekendgemaakt. Schutters hadden het bekende hotel in het centrum van de stad bestormd na een aanslag met een bomauto.

Een woordvoerder van de hotelgroep zei dat alle gasten veilig zijn en ontkende dat een gijzeling zou plaatsvinden. Volgens de woordvoerder hadden de schutters zich verschanst in een van de bovenste verdiepingen van het hotel. Volgens een journalist van het Franse persagentschap AFP ter plaatse houden de veiligheidsdiensten de pers op ongeveer 100 meter afstand van het hotel, maar worden er nog schoten gehoord.

De terreurgroep Islamitische Staat (IS) eiste de aanval op, zo zei de Amerikaanse dienst SITE, die de online activiteiten van terreurorganisaties in de gaten houdt. De afdeling van IS in Tripoli zei op Twitter dat haar leden het hotel hadden aangevallen. Het hotel wordt veel gebruikt door diplomaten en Libische leiders.