26 jaar geëist tegen kapitein Schettino

De openbare aanklager in Italië eist 26 jaar in het proces tegen de kapitein van de Costa Concordia. Toen de veerboot in januari 2012 op de klippen liep, kwamen er 32 mensen om het leven. De Italiaanse kapitein staat terecht voor nalatigheid en doodslag.

Volgens de openbare aanklager heeft Francesco Schettino, de voormalige kapitein van de Costa Concordia, alleen maar aan zichzelf gedacht. Een kapitein moet altijd als laatste een zinkend schip verlaten. Maar de kapitein van de Costa Concordia lapte die regel aan zijn laars. Hij zou van boord gegaan zijn terwijl er nog veel passagiers en bemanningsleden aan boord waren. Alhoewel hij zelf beweert dat hij in het water was gevallen.

Hij wordt beschuldigd van doodslag en het vroegtijdig verlaten van het schip. Zelf zegt hij dat de evacuatie niet volledig juist verlopen zou zijn waardoor er mensen om het leven kwamen. De kapitein heeft te dicht bij de kust gevaren, waardoor het vastliep. De veerboot voer toen langs een eiland voor de Toscaanse kust. Bij de ramp lieten 32 mensen het leven.