3 lichamen AirAsia-vlucht gevonden

Er zijn nog drie lichamen ontdekt in de romp van het gecrashte vliegtuig van AirAsia. De Indonesische duikers deden er meerdere dagen over alvorens ze de romp bereikten. Er zijn nu 56 lichamen geborgen.

De romp van het neergestorte vliegtuig van AirAsia is donderdag bereikt door Indonesische duikers. Daar vonden ze drie lichamen. Vooraf werd nochtans gedacht dat ze er meer lichamen zouden terugvinden. In totaal zijn er nu 56 van 162 lichamen geborgen. "Binnenkort wordt de romp van het vliegtuig naar het oppervlak gehaald met hefkussens," laat Syradi Supriyadi, het hoofd van de zoekactie, weten.

Er werd nochtans gehoopt om er meerdere lichamen in terug te vinden. Er zijn nu al 56 van de 162 lichamen geborgen. Binnenkort wordt de romp van het vliegtuig naar het oppervlak gehaald met hefkussens. Dat vertelt Syradi Supriyadi, het hoofd van de zoekactie.

Op 28 december 2014 crashte de vlucht QZ8501 van de vliegtuigmaatschappij AirAsia in de Javazee. Het vliegtuig was onderweg van Surabaja in Indonesië naar Singapore. Eerder deze week verklaarde de Indonesische minister van Verkeer al dat het vliegtuig te snel gestegen zou zijn, waardoor het neerstortte.