Treinverkeer onder kanaal hernomen

Er rijden opnieuw treinen tussen Frankrijk en Groot-Brittannië door de Eurotunnel, nadat het treinverkeer sinds gisterennamiddag onderbroken was door een brand op een vrachtwagen. Dat meldt uitbater Eurotunnel op zijn website. Eurostar liet gisteravond weten dat het treinverkeer vanochtend zou hernemen, maar dat reizigers wel rekening moesten houden met vertragingen van 30 tot 60 minuten.

"De dienstverlening herneemt vanuit Groot-Brittannië om 02.45 uur plaatselijke tijd (03.45 uur Belgische tijd) en vanuit Frankrijk om 04.30 CET (05.30 uur Belgische tijd)", aldus Eurotunnel op Twitter.

De Eurostartreinen zouden rijden, maar wel met vertraging, kondigde Eurostar gisteravond aan. Eurotunnel kondigt op zijn website aan dat er vandaag één trein per uur rijdt in beide richtingen.

Het treinverkeer door de tunnel was sinds zaterdagmiddag onderbroken door een brand op een vrachtwagen in de noordelijke tunnelkoker, aan de Franse kant van de tunnel. Eurotunnel kondigde zaterdag aan dat het treinverkeer waarschijnlijk zaterdag nog opnieuw door één tunnelkoker zou kunnen rijden. De uitbater van de tunnel specificeert zondagochtend niet of het treinverkeer door één of twee kokers rijdt.