Verdachte Belg verhoord in Jemen

Een Belg die door de autoriteiten van Jemen verdacht wordt van banden met een cel van de terreurorganisatie Al Qaeda, kon nog niet gecontacteerd worden door de Belgische ereconsul in het land. Dat schrijft de krant La Libre Belgique. De man werd begin januari opgepakt in de hoofdstad Sanaa, samen met twee anderen uit Somalië en Portugal.

Begin deze maand verklaarde het Jemenitische ministerie van Binnenlandse Zaken dat één van de drie mannen "aangetroffen werd met slogans van Al Qaeda op zich".

Niet gezocht in België

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Jemen meldde gisteren aan de Belgische ambassade in Riyad, in buurland Saoedi-Arabië, dat “het verhoor blijft lopen”. Dat zegt Buitenlandse Zaken.  De Belg blijft onder de verantwoordelijkheid van de migratiepolitie. Hij werd niet gezocht in België.

Volgens een bron leefde de Belg "al een tijdje" in Jemen. Hij zou destijds via een ander land in Jemen aangekomen zijn. Hij zou gerepatrieerd moeten worden. De ambassade van Jemen in Brussel zegt van niets te weten, klinkt het officieel.