Drie grote branden aangestoken in VK

In Engeland voert de politie een onderzoek naar drie grote branden, die vermoedelijk zijn aangestoken. Een auto reed vannacht in op een overheidsgebouw, waarna het gebouw meteen in lichterlaaie stond. De drie brandhaarden bevinden zich dicht bij elkaar in het Engelse district South Oxfordshire en gingen ongeveer gelijktijdig in vlammen op.

Rond drie uur vannacht plaatselijke tijd werden de branden voor het eerst opgemerkt. Het Engelse Sky News citeert een buurtbewoner die een auto zag inrijden op het overheidskantoor. “Zoals ik het zie, hebben ze een gasfles opengedraaid en het gebouw in brand gestoken”, zei de buurtbewoner. “Het leek wel een bom”, vertelt een andere getuige.

De brandweer en de politie kwamen massaal ter plaatse om de verschillende brandhaarden te bestrijden. In totaal rukten 23 brandweerkorpsen uit om de brand te bestrijden.

Intussen heeft de Engelse politie een eerste arrestatie in de zaak verricht. Volgens Sky News werd een 47-jarige man opgepakt op verdenking van brandstichting. De politie denkt niet dat het om een terreurdaad gaat.

Afbeelding: @Negusian