Manchester vreest seriemoordenaar

De afgelopen twee jaar werden al 17 lichamen uit het water gevist in Manchester. Dit doet een onderzoeker vermoeden dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Iets wat de politie voorlopig in alle toonaarden ontkent.

Volgens een professor Psychologie aan de universiteit van Birmingham mag het idee van een seriemoordenaar niet uitgesloten worden. "Als onderzoekers bestudeerde ik zelfmoord. Het komt amper voor dat iemand zichzelf van het leven beroofd door zich in een kanaal te werpen", zegt Craig Jackson.

De geruchtenmolen draait inmiddels op volle toeren in de lokale kranten en op de sociale media, waar gewag wordt gemaakt van het bestaan van de "Duwer", een psychopaat die voornamelijk mannen in het water van Manchester duwt.

Volgens de politie zijn die speculaties "absurd". "Het laatste wat wij nu willen is dat de rouwende families foutieve informatie te horen krijgen als zou er een verband zijn tussen de verschillende incidenten."

Een andere mogelijkheid voor het hoge aantal ongelukken zou de stadsvernieuwing in het centrum zijn, waar veel bars en discotheken zijn, waardoor een ongeluk daar snel gebeurd is.