Donetsk: doden bij granaatinslag op bus

Opgepast, deze video bevat schokkende beelden.

Bij de inslag van een granaat op een bus ten zuiden van het Oost-Oekraïense Donetsk zijn verschillende doden gevallen. Volgens het regionale bestuur gaat het om tien doden en dertien gewonden, door een aanval van de rebellen. Die ontkennen dat echter.

De passagiersbus is geraakt door een granaat aan het legercontrolepunt Boegas bij Volnovacha, op 35 kilometer ten zuiden van Donetsk. De persdienst van de militaire operatie in het oosten sprak aanvankelijk van "zes doden en twintig gewonden". Maar volgens Elena Maljoetina, woordvoerster van het regionale bestuur Donetsk, vielen er tien doden en dertien gewonden.

Het regionale bestuur zei in een persbericht dat de rebellen vanuit Dokoetsjaevsk, in Donetsk, hadden gevuurd. De rebellen ontkenden verantwoordelijk te zijn voor de granaatinslag. "Er is maar één Oekraïens controlepunt in Volnovacha en dat ligt buiten het bereik van onze artillerie", zei een anonieme functionaris van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk aan het Russische persagentschap Interfax.