Pedofilieproces Glitter begonnen

Vandaag begon in Engeland het pedofilieproces van Gary Glitter, de voormalige ‘King of Glam’. De ex-popzanger moet er terechtstaan voor meerdere beschuldigingen van kindermisbruik in het verleden.

De Britse zanger wordt aangeklaagd van maar liefst tien gevallen van kindermisbruik. Hij zou in de jaren ’70 en ’80 minstens zeven meisjes hebben aangerand, een poging tot verkrachting op zijn geweten hebben en de verkrachting van een meisje jonger dan 13 jaar. Paul Gladd, de echte naam van Glitter, is intussen 70 jaar en ontkent alle aanklachten.

Verleden van seksueel misbruik

De man heeft een verleden van seksueel misbruik. In ’77 werd hij voor het eerst gearresteerd na een incident met een zevenjarig meisje. In 1997 werd er kinderporno op zijn pc en in zijn huis gevonden. Hij belande toen in de gevangenis tot 2000, waarna hij naar Cuba emigreerde. De pers wist hem daar echter te vinden en hij vluchtte naar Cambodja. Zijn aanwezigheid daar zorgde voor zoveel politieke oproer dat hij het land werd uitgezet, waarna hij naar Vietnam vertrok. In 2005 werd hij gearresteerd op de vlieghaven van Ho Chi Minh toen hij probeerde Vietnam te ontvluchten. Hij werd daar veroordeeld tot drie jaar gevangenis na een proces waarin hij beschuldigd werd van de aanranding van twee jonge meisjes.

Paul Gladd werd in de vroege jaren ’70 bekend als Gary Glitter, met een volumineus kapsel, veel make-up en hoge hakken gaf hij ‘glam rock’ optredens. Zijn bekendste hits zijn onder meer “Rock & roll (1 &2)” en “Do You Wanna Touch Me”.