Belgische moeder getuigt over gijzeling

Drie dagen nadat ze zich samen met haar baby urenlang verstopte in een koelcel in een Joodse supermarkt, getuigt de Belgische Sarah Bitton over de doodsangsten die ze heeft doorstaan. Amedy Coulibaly schoot voor haar ogen drie mensen dood. “Als hij ons in die koelcel had gevonden, had hij ons zeker gedood", vertelt ze aan verschillende kranten.

De 26-jarige Sarah Bitton woont samen met haar man al drie jaar in Parijs. Hij was er vrijdag niet bij, maar haar zoontje van elf maanden wel. Ze had net afgerekend aan de kassa van Hyper Cacher aan de Porte de Vincennes toen ze schoten hoorde. “Ik zag een zwaargewapende man de supermarkt binnendringen. Hij schoot enkele keren in onze richting, dus ik had maar één optie: vluchten.”

Sarah haalde haar zoontje uit zijn kinderwagen en rende naar de kelder. Een winkelbediende hielp haar en de anderen in één van de twee koelcellen. “Gelukkig zette hij ook de motor van de koeling af, want het was er barkoud. Ik hield mijn kindje zo dicht mogelijk tegen me aan, zodat hij het wat warmer zou krijgen. Het was pas toen een politieagent onze koelcel opende, dat ik wist: het is voorbij.”