Mysterieuze website telt af naar 9 uur

Op het internet is een mysterieuze website opgedoken met een aftelklok naar vandaag, 11 januari om 9 uur. Omdat de site de naam ‘opcharliehebdo.com’ draagt, dacht iedereen meteen aan de hackersgroep ‘Anonymous’. Zij hebben namelijk laten weten dat ze wraak willen nemen voor de aanslagen in Parijs en gaven gisteren al een lijst met Twitterprofielen van jihadisten vrij.

Anonymous startte een heuse #OpCharlieHebdo-campagne met filmpjes waarin de hackers de oorlog verklaren aan de terroristen. Maar toen de mysterieuze website met de aftelklok online kwam, ontkenden ze meteen met een tweet: “Deze website is niet van ons. Het is nep en kan zelfs oplichting zijn. Vermijd deze site”.

Op de website zelf was er enkel een teller te zien, de hashtag ‘Op.Charlie.Hebdo’ en een maan met een ster, symbolen die vaak voorkomen bij de islam. Sommigen geloofden dat het gewoon om een flauwe grappenmaker gaat, maar anderen zagen er volgens Le Monde een nieuwe terreurdreiging in.

Maar het bleek uiteindelijk om een initiatief van een marketingbureau te gaan, ze wilden met de stunt Anonymous steunen. Ze roepen in hun filmpje op om met de hashtag 'IAmHuman' te tweeten en ze vragen om een abonnement te nemen op Charlie Hebdo. Zo wil het marketingbureau duidelijk maken dat vrije meningsuiting erg belangrijk is.

Bekijk het filmpje hier