Krant Australië geeft cartoon profeet

De krant 'The Weekend Australian' publiceert zaterdag een cartoon over de profeet Mohammed. De Australische krant doet een oproep voor vrije meningsuiting, na de terroristische aanslag op de redactie van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo woensdag.

De cartoon heeft als titel "Laat ons bidden" en toont de profeet samen met Jezus. Jezus houdt een Koran in zijn handen en zegt tegen Mohammed: "Ik heb je gezegd dat dit een vervolg nodig heeft". Een verwijzing naar de Bijbel, die een Oud en een Nieuw Testament heeft. Waarop Mohammed, die een krant met als kop "de wereld in oorlog" vastheeft, zegt dat hij nu geen menselijke vorm kan aannemen omdat hij dan "gekruisigd" zou worden.

Afbeeldingen van de profeet Mohammed, zoals de cartoons gepubliceerd in 2006 door Charlie Hebdo, zijn verboden door de islam. In het editoriaal roept 'The Weekend Australian' de westerse wereld op om geen zwakte te tonen in de verdediging van de fundamentele waarden en om geen toegevingen te doen op de vrijheid van meningsuiting.

Cartoon: The Weekend Australian