"Gijzelaar" hield contact met politie

De man die door de broers Kouachi “gegijzeld” werd in een bedrijf in Dammartin-en-Goële, was in feite niet in handen van de twee terroristen, maar verschanste zich in een koelcel in het gebouw. Vanuit zijn penibele positie hield hij bovendien voortdurend contact met de politie. Dat is volgens de Franse media duidelijk geworden na afloop van de gijzeling.

De daders van de aanslag in Parijs verschansten zich na een ongeziene klopjacht in een drukkerij in Dammartin-en-Goële, niet ver van Parijs. Daarbij was heel de dag sprake van één “gijzelaar”, een werknemer van het bedrijf. Maar in werkelijkheid zat de man ergens verschanst in het gebouw en was hij niet in handen van de terroristen.

Contact met politie

Vanuit zijn penibele situatie liet hij de politie weten waar de terroristen zich bevonden.  Uiteindelijk werden de twee gedood toen ze al schietend op de politie naar buiten kwamen. Op dat moment wou de politie een inval doen om de gijzeling te beëindigen.

De “gijzelaar” kon bevrijd worden en werd in veiligheid gebracht. Nadat de rol van de gijzelaar in Dammartin-en-Goëlle bekend werd, werd de man overladen met lof op sociale media.