"Spanning in Parijs sterk toegenomen"

Boudewijn Van Spilbeeck, VTM-reporter in Parijs, bevestigde in de nieuwsuitzending van vanmiddag dat er nog geen duidelijkheid is over de tweede schietpartij en dat de massale zoektocht naar de schutters blijft voortgaan. Na twee schietpartijen is de sfeer in Parijs bijzonder gespannen.

Na de tweede dodelijke schietpartij vanmorgen in Montrouge is het voorlopig nog niet duidelijk of er een connectie is met de aanslag van gisteren op de redactie van Charlie Hebdo. Dat vertelt Boudewijn Van Spilbeeck, VTMN- reporter ter plaatse. Er zijn voorlopig nog niet meer details bekend. Wel is het zo dat het speciaal interventieteam op plaats delict vertrokken is, wat wil zeggen dat de schutter niet meer in de buurt aanwezig is. De buurt blijft wel door de politie afgesloten, dus vermoedelijk is een forensisch team is nog steeds bezig met een sporenonderzoek.

Van Spilbeeck bevestigt dat na een tweede schietpartij de spanning in Parijs enorm is toegenomen. Er is een massale zoektocht bezig door de politie. “Speciale interventieteams en ook alle politiediensten van Parijs controleren de toegangswegen naar de stad en zoeken vooral in de banlieus, en dan vooral in de voorsteden in het noordoosten en het oosten van de stad, omdat ze vermoeden dat er daar misschien sporen te vinden zijn.”

De daders van de aanslag op Charlie Hebdo zijn ondertussen nog niet gevat, maar onze reporter vermeldt dat vanmorgen nog gesignaleerd werden in Villers-Cotterêts, een gemeente 80 kilometer van Parijs. Van Spilbeeck bevestigt ook dat er wel al verschillende arrestaties gebeurd zijn. Er is iemand aangehouden in Gennevilliers, een voorstad. Daarnaast zijn er nog vier mensen gearresteerd in Reims en twee in Charleville-Mezières.