"Drie verdachten geïdentificeerd"

De politie heeft de drie verdachten van de aanslag op het blad Charlie Hebdo geïdentificeerd en gelokaliseerd. Dat melden verschillende Franse media. De Franse politie onderzocht  de piste van twee Frans-Algerijnse mannen uit Pantin, een voorstad van Parijs in het departement Seine-Saint-Denis. Dat schrijven de Franse kranten Le Monde en Le Point. Het zou gaan om twee broers van  32 en 34 die beiden uit Syrië zijn teruggekeerd en van wie een van de twee al is veroordeeld in 2008 voor zijn lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Volgens de krant is de politie ook een derde verdachte op het spoor. Het zou om een man gaan die geboren is in 1996.

2 broers

Said en Cherif Kouachi wonen in Pantin, in een gemeente ten noorden van Parijs en zouden afgelopen zomer teruggekeerd zijn uit Syrie. Volgens Le Point zou één van de twee een crimineel verleden hebben.

De derde verdachte is veel jonger dan de twee broers. Hamid Mourad is 18 en komt uit Reims. Daar vinden op dit moment verschillende huiszoekingen plaats in het kader van een antiterreuractie, meldt AFP. 

 

Daders niet opgepakt

De Franse krant Libération had eerder op de avond gemeld dat de drie verdachten waren opgepakt, maar trok dat nieuws later weer in. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken ontkende die berichten ook. Het parket weigert voorlopig commentaar te geven.

Bekijk ook: