Schietpartij in ziekenhuis: 2 doden

Een gewapende man heeft het vuur geopend in de medische afdeling van de militaire basis Fort Bliss, in de Amerikaanse staat Texas. Twee mensen kwamen om, onder wie de vermoedelijke dader, zo zei de commandant van de basis in El Paso. Verder zou niemand gewond zijn geraakt.

De juiste omstandigheden worden nog onderzocht. De politie, militaire politie en het federale onderzoeksbureau FBI zoeken naar sporen op de basis. Het ziekenhuis blijft vandaag gesloten. "Alle andere patiënten (...) zijn in veiligheid. Alles is onder controle en er is geen onmiddellijke bedreiging voor Fort Bliss of voor de bewoners", verduidelijkte de bevelhebber. Het ziekenhuis verzorgt soldaten die uit conflictgebieden komen, onder wie een aantal die lijden aan posttraumatische stress.

In april vorig jaar vuurde een Amerikaanse soldaat minstens 35 keer in acht minuten tijd met een semiautomatisch geweer op de basis Fort Hood, in Texas. Daarbij kwamen drie mensen om en vielen zestien gewonden. De schutter bracht daarna zichzelf om het leven.

Foto: archief