Koudegolf en sneeuw teisteren Turkije

Een groot deel van Turkije wordt getroffen door een koudegolf en is bedekt met een dikke sneeuwlaag. Het lucht- en wegverkeer is zwaar verstoord en er waren ook verscheidene ongevallen. Daarbij is minstens één dode gevallen.

Luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines heeft door het noodweer 44 vluchten geschrapt, vooral met vertrek en aankomst in de twee grootste steden van het land, Istanboel en Ankara. In het centraal geleden Karabük is een schoolbus geslipt. Volgens het persbureau Dogan verloor daarbij één scholier het leven en raakten er achttien gewond.

Door de sneeuw zijn veel wegen gesloten, voornamelijk de autowegen van het westelijke Izmir naar Ankara en Istanboel. Verschillende voertuigen raakten op deze verkeersassen geblokkeerd, melden plaatselijke media. In een tiental provincies in het westen, centrum en noordoosten van het land gingen scholen dicht. In het noorden waren er verscheidene
stroompannes.

De weersvoorspellers waarschuwen voor extreme kou in de komende dagen in een groot deel van Turkije. In de hoofdstad Ankara kan het kwik woensdag en donderdag tot minstens twintig graden onder nul zakken.