Gloednieuw viaduct nu al onbruikbaar

Op 23 december werd in Sicilië een nieuwe verkeersbrug ingehuldigd. Het viaduct had een prijskaartje van 13 miljoen euro. De brug is nu al onbruikbaar.

Op de weg van Palermo naar Catania is een gloednieuwe verkeersbrug afgesloten wegens een wegverzakking. De brug is nochtans nog maar sinds 23 december in gebruik en kostte een goede 13 miljoen euro. Op 30 december, een week na de inhuldiging, zakte het wegdek een meter naar beneden.

De Italiaanse regering is woedend. Premier Matteo Renzi maakte ook korte metten met Anas, de beheersmaatschappij van het wegennet. Hij schreef in een boos bericht op Twitter: "Ik heb Anas de naam van de verantwoordelijke gevraagd. Hij betaalt alles. Het feest is voorbij"

De wegverzakking kan het gevolg zijn van een slechte constructie, maar kan ook veroorzaakt zijn door een grondverschuiving. Dat is niet ongewoon in die zone van Sicilië. Het ministerie van Economie en Financiën liet weten dat de herstellingswerken reeds begonnen zijn op kosten van het bedrijf dat de constructie uitvoerde. Er werd intussen ook een onderzoek geopend.