Sarah Palin maakt weer uitschuiver

Sarah Palin, de ex-gouverneur van Alaska en ex-vicepresidentskandidaat, heeft gereageerd op de commentaren op foto's van haar zoontje die op een hond staat om de afwas te doen. "Beste PETA", zegt Palin op een Facebook-bericht gericht aan de dierenrechtenorganisatie. "Chill. Trig at de hand tenminste niet op."

Palin had op nieuwjaarsdag foto's op Facebook gepost waarop haar zesjarige zoon Trig, die het syndroom van Down heeft, te zien is terwijl hij op een hond staat om tot bij het aanrecht te komen.

"Het is vreemd dat iemand - laat staan een moeder - het gepast vond om zoiets te posten, schijnbaar zonder de minste sympathie voor de hond op de foto", reageerde PETA.

Palin sloeg terug: ze beschuldigde de organisatie van hypocrisie. Palin zei (onder meer) dat PETA ook kritiek had moeten geven op president Barack Obama, omdat die in een boek schreef dat hij hondenvlees voorgeschoteld kreeg in Indonesië. En PETA kreeg nog een veeg uit de pan: volgens Palin dragen de werknemers van de organisatie leer "om beroemde idolen te imiteren".

Een reactie van PETA kon niet uitblijven. "We zijn een veganistische organisatie", klonk het. "Dat zijn onze schoenen dus ook." De organisatie wenste Palin en haar familie ten slotte nog een vreedzaam en humaan 2015 toe.

De opmerkelijke Facebookposts van Sarah Palin: