Weer aanslag op moskee in Zweden

In Uppsala in Zweden is woensdagnacht een brandbom gegooid naar een moskee. Het is de derde maal in acht dagen tijd dat een moskee in Zweden het doelwit is van brandstichting.

Er werd een molotovcocktail gegooid naar de moskee in Uppsala, aldus de politie. Er ontstond geen brand. Ook werd de deur van de moskee beklad met racistische slogans. Op het moment van de aanslag was niemand aanwezig in het gebouw.

Drie dagen eerder werd brand gesticht in een moskee in Eslöv, in het zuiden van Zweden. Het vuur kon snel worden geblust. Op Kerstdag raakten vijf mensen gewond bij een brand in een moskee in Eskilstuna, in het centrum van Zweden.

In het doorgaans tolerante Zweden is een heftig debat bezig over immigratie en de integratie van vluchtelingen. Het Scandinavische land zou dit jaar meer dan 100.000 asielaanvragen krijgen, een nieuw record.

Bij de vorige verkiezingen werd de extreem-rechtse partij Zweedse Democraten de derde partij van het land. De partij heeft de recente aanslagen veroordeeld als criminele en niet-politieke daden.