2 dealers onthoofd in Saoedi Arabië

Op de eerste dag van het nieuwe jaar zijn twee doodstraffen uitgevoerd in Saoedi Arabië. Het gaat om twee drugshandelaars die werden onthoofd.

Een man was schuldig bevonden aan het bezit en het verhandelen van een grote hoeveelheid hasj en was al eerder voor dergelijke feiten veroordeeld. Hij werd geëxecuteerd in Al-Ihsa, in het oosten van het land, zo liet het Saoedische ministerie van Binnenlandse Zaken weten.

In een andere drugszaak werd nog iemand door onthoofding geëxecuteerd in de omgeving van Riad. Hij was ter dood veroordeeld, omdat hij een politieman van de antidrugsbrigade had doodgeschoten bij een confrontatie. Ook dit nieuws werd via een persbericht van het ministerie bekendgemaakt.

In 2014 werden 87 veroordeelden op deze manier terechtgesteld in Saoedi Arabië. in 2013 waren het er 78, zo becijferde het persagentschap AFP. Dergelijke executies door onthoofding worden in het land gewoonlijk uitgevoerd bij de misdrijven van verkrachting, geloofsafval, doodslag, gewapende diefstal en drugshandel.