India: Koudegolf eist meer dan 150 doden

Een koudegolf die het noorden en oosten van India treft, heeft al aan meer dan 150 mensen het leven gekost. Dat melden lokale media. Door de dichte mist raakt bovendien ook het lucht- en spoorverkeer verstoord.

In de noordelijke staat Uttar Pradesh kwamen maandag zestien mensen om het leven door de intense kou of bij ongevallen die door de dichte mist veroorzaakt werden. Alleen al in die regio zijn sinds begin deze maand al 140 mensen gestorven door de koudegolf, zo schrijft Times of India. In de oostelijke staat Bihar, het hoofdstedelijk gebied Delhi en in de staat Haryana kwamen volgens lokale media twaalf mensen om het leven.

Volgens de zender NDTV zijn door de mist ook zestien vluchten afgelast op de luchthaven van New Delhi. Ongeveer honderd andere vluchten liepen vertraging op. Ook het spoorverkeer ondervindt hinder: een honderdtal treinen rijdt met vertragingen vanwege de lage zichtbaarheid.

De nationale meteorologische dienst vermoedt dat het koude weer in het noorden van het land ook de komende weken nog zal blijven aanhouden.