Brokstukken vlucht ontdekt in Javazee

Bij de zoektocht naar het vermiste vliegtuig van de Maleisische lagekostenmaatschappij AirAsia, zijn er brokstukken ontdekt die afkomstig zijn van vlucht QZ8501. Dat heeft de directeur-generaal van de Indonesische burgerluchtvaart bevestigd aan het Franse persbureau AFP. Naast de brokstukken zijn ook slachtoffers gevonden. 

"Momenteel kunnen we bevestigen dat het om het vliegtuig van AirAsia gaat. De minister van Verkeer gaat binnenkort vertrekken naar Pangkalan Bun", dat in de zoekzone ligt waar de brokstukken gevonden werden,  verklaarde Djoko Murjatmodjo. "Op basis van de observaties van de zoek- en de reddingsteams, werden belangrijke objecten zoals een vliegtuigdeur en een deur van de laadruimte gevonden. Dat gebeurde in zee, 100 mijl (160 kilometer) ten zuidwesten van Pangkalan Bun" op het eiland Borneo, klinkt het.

Het hoofd van de reddingsdiensten, Bambang Sulistyo, houdt voorlopig evenwel nog een slag om de arm. Hij verklaarde aan het Duitse persbureau DPA dat er "95 procent zekerheid" bestaat dat de gevonden brokstukken afkomstig zijn van het gezochte toestel. Nog volgens Bambang Soelistyo hebben de zoekteams ook slachtoffers in het water ontdekt. Drie van hen zouden intussen al geborgen zijn. 

Vlucht QZ8501 met 162 personen aan boord verdween zondagochtend van de radar toen het op weg was van Surabaya in Indonesië naar Singapore.

Bekijk ook: 

 

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be