Voor 25 miljoen Ndl vuurwerk verkocht

Op de eerste vuurwerkverkoopdag in Nederland is naar schatting voor 25 miljoen euro aan vuurwerk verkocht. Dat is ongeveer net zoveel als vorig jaar op de eerste dag dat er knallers, vuurpijlen en sierpotten verkocht mochten worden, zei woordvoerder Leo Groeneveld van de Branchevereniging Pyrotechniek.

Het was druk maandag bij de ongeveer 1500 verkooppunten in Nederland, de dag dat volgens Groeneveld vooral enthousiaste vuurwerkliefhebbers hun inkopen doen. "Aanvankelijk waren we wat sceptisch. De verkoop via internet bleef achter in vergelijking met vorig jaar, maar met name zondag kwamen er via internet veel bestellingen binnen. Daardoor hebben we tot nu toe 6 procent meer online verkocht dan vorig jaar."

Volgens Groeneveld speelde ook het redelijk goede weer meer in mooie verkoopcijfers. "Bovendien zijn de voorspellingen voor nieuwjaarsnacht ook goed. Daardoor gaan meer mensen vuurwerk kopen." Groeneveld en zijn collega's denken uitendelijk uit te komen op een zelfde omzetcijfer als vorig jaar. Toen werd er voor 65 miljoen euro aan vuurwerk verkocht.