"Nog geen info over 2 Belgische passagiers"

Het lot van tientallen mensen is na het ongeval met de ferry op de Adriatische Zee ver van duidelijk. Volgens de Griekse kustwacht werden 432 mensen gered. Zeven doden werden tot nog toe bevestigd. Aan boord bevonden zich volgens de passagierslijst 478 mensen. Waar de overige mensen zijn is nog niet achterhaald. Media spraken van minstens 39 vermisten. Eén van de drie Belgische passagiers is al zeker gered, meldt Buitenlandse Zaken. Over de twee andere passagiers is nog niets bekend.

Mogelijk waren ook blinde passagiers aan boord. De Italiaanse marine deelde in de vooravond mee dat de reddingsoperatie wordt voortgezet, maar gaf geen actuele cijfers over het aantal geborgen mensen. 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldde eerder vandaag dat het nog geen nieuws heeft over de drie Belgische passagiers. "De informatie van het Italiaanse crisiscentrum is zeer onduidelijk. We kunnen momenteel niets uitsluiten", aldus woordvoerder Hendrik Van de Velde.

Later kwam toch het positieve nieuws dat één van de drie Belgen al zeker gered is. Over de andere twee is nog niets geweten. "De communicatie verloopt heel moeilijk en is zeer onduidelijk. Het Italiaanse crisiscentrum maakt melding van 'minstens' vijf doden en het einde van de evacuatie. Nu duiken er berichten op over vermisten. Dat maakt dat we op dit ogenblik niets kunnen uitsluiten", zei Hendrik Van de Velde omstreeks 18.20 uur.

De woordvoerder van de Griekse kustwacht zei dat in het binnenschip van de Norman Atlantic verder wordt gezocht. Beide operatiecellen houden permanent contact om de lijsten met geredde mensen met de passagierslijsten te vergelijken. De inspecteur-generaal van de kustwacht is naar Italië onderweg. Mogelijk komen er ook specialisten naar de veerboot om het binnenschip te onderzoeken.