Iedereen van ferry, maar nog vermisten

UPDATE -Alle opvarenden van de Italiaanse ferry Norman Atlantic zijn van het brandende schip gered. Dat heeft de Italiaanse marine gezegd. Het lot van 38 opvarenden is echter nog steeds onduidelijk, zij zijn nog vermist. Intussen is de dodentol opgelopen tot 10 slachtoffers. Op het moment dat zondagochtend de brand op de ferry uitbrak, waren 411 passagiers en 56 bemanningsleden aan boord.

De reddingsoperatie op de Norman Atlantic ging van zondag op maandag de hele nacht door. Italiaanse reddingswerkers waren heel de nacht in de weer om met helikopters passagiers van boord te halen. Een harde wind, hoge golven en dichte rook maakten hun werk bijzonder moeilijk, maar rond 14 uur meldde de Italiaanse marine dat alle opvarenden van boord gehaald waren.

10 doden, 38 vermisten

Het lot van 38 mensen opvarenden is echter nog steeds onduidelijk, zij zijn nog steeds vermist. Daarnaast werden ook al 10 lichamen geborgen. Van de 3 Belgen die aan boord waren van de Norman Atlantic, is één al zeker gered. Van de andere twee is nog geen nieuws bekend. Eerder vandaag meldde Buitenlandse Zaken dat één van hen van het schip geëvacueerd was, maar later op de dag liet het ministerie weten dat ze nog geen informatie heeft over onze landgenoten.

Op het moment dat zondagochtend brand uitbrak aan boord van The Norman Atlantic, waren 411 passagiers en 56 bemanningsleden aan boord.  Vanochtend nog bracht een containerschip 49 geredde opvarenden aan land. In totaal worden 70 mensen in ziekenhuizen in de Zuid-Italiaanse steden Lecce, Brindisi en Bari verzorgd.

Hevig vuur aan boord

Op beelden die passagiers aan boord maakten, is te zien hoe hevig het vuur aan boord van de Norman Atlantic woedde. Opvarenden getuigden over "gigantische vlammen". Volgens hen stond het schip vijf minuten na het uitbreken van het vuur al in lichterlaaie.