Duizenden slapen in auto in Alpen

Duizenden automobilisten zijn gestrand op weg naar de skistations in de Alpen, als gevolg van de hevige sneeuwval. Op tal van plaatsen werd in noodopvang voorzien, maar sommige automobilisten moesten de nacht noodgedwongen in hun wagen doorbrengen.

Volgens de lokale autoriteiten raakten zo'n 15.000 wagens geblokkeerd. De problemen doken gisterenmiddag op in de Savoie, waarna een oproep werd gelanceerd om niet verder te rijden en onderweg een slaapplaats te zoeken. In een veertigtal gemeenten werden zo'n 10.000 slaapplaatsen ingericht. Maar sommige automobilisten zaten vast in hun wagen. "We hebben amper 130 kilometer afgelegd op tien uur tijd", getuigde Kzevin Clavel omstreeks 1.00 uur vannacht. In zijn auto, op de A410 tussen Albertville en Chambéry, zaten nog vier mensen. "Het groene noodnummer geeft niets, het is compleet overbevraagd", aldus de automobilist. "We hebben geen informatie over mogelijke slaapplaatsen. Op de radio zegt men dat we rechtsomkeer moeten maken". 

Door de sneeuw gebeurde ook een dodelijk ongeval in het departement Isère. Daar reed een man met zijn wagen in een ravijn. En de problemen zijn nog niet van de baan: ook vandaag worden sneeuw en ijzel voorspeld.