Belgen op brandende ferry bij Corfu

Er zou een eerste dode gevallen zijn op de Italiaanse ferry die in brand staat in de Adriatische Zee. De ferryboot, The Norman Atlantic, bevindt zich in de buurt van het Griekse eiland Corfu. De weersomstandigheden maken de redding bijzonder moeilijk. Er zijn metershoge golven en een stevige wind tot windkracht 8. Volgens de FOD Buitenlandse Zaken zijn er ook drie Belgen aan boord. Alles samen waren er 422 passagiers en 56 bemanningsleden op de ferry. Zo'n 150 passagiers konden al gered worden, onder hen drie kinderen, die nu in het ziekenhuis herstellen van onderkoeling. Er is nog zeker 300 man aan boord.

Drie kinderen onderkoeld

Het schip voer van de Griekse havenstad Igoemenitsa naar het Italiaanse Ancona, toen er omstreeks 3.00 uur brand uitbrak in de autogarage. Het vuur breidde zich snel uit. Momenteel bevindt de ferry zich op zo'n 44 zeemijlen van het eiland Corfu. Verschillende schepen zijn in de buurt proberen de overgebleven passagiers op te pikken. 

Er werden helikopters naar de plaats van de ramp gestuurd, maar die konden niet meteen passagiers meenemen. Later konden ze wel tien mensen naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis vervoeren, onder hen drie kinderen van twee en drie jaar en hun moeders.

Eén dode gevallen

Volgens de Griekse zender Skai zouden er ook mensen in paniek in het water zijn gesprongen. Volgens de laatste informatie is de brandende ferry stuurloos en drijft hij af richting Albanië. Naast de Belgen zijn er onder meer drie Nederlanders en ook Duitsers, Italianen en Albanezen aan boord.

Eén man zou zijn omgekomen, toen hij het schip probeerde te verlaten en in het water viel. Zijn lichaam kon worden opgevist en wordt met een reddingssloep aan land gebracht.

"Reddingsoperatie gaat heel de nacht door"

De Italiaanse autoriteiten coördineren de reddingsactie. Minister van Defensie Roberta Pinotti heeft al laten weten dat deze heel de nacht zal doorgaan.