Chaos op weg naar Franse skigebieden

Het sneeuwt niet enkel bij ons, overal in Europa valt er winterse neerslag uit de lucht. In Groot-Brittannië zorgt de plotse sneeuwval voor heel wat problemen in Midden en Noord-Engeland. Maar vooral in Frankrijk is de situatie hopeloos, met chaotische taferelen op weg naar de skigebieden.

Er zouden zo’n 15.000 wagens vaststaan in de Savoie, in het oosten van het land. Het is er sowieso druk omdat er heel wat mensen op skireis vertrokken zijn. Maar heel wat skigebieden zijn niet of nauwelijks te bereiken, omdat het verkeer volledig stilstaat met mensen die net terugkeren van de piste. Vlaming Jeff Bronder stond rond 19 uur al zes uur in de file. “We overwegen om overnachting te zoeken in het skigebied.”

Wie nog moet vertrekken naar de Alpen of al op weg is, wordt aangeraden de reis te staken. Ook Vlaming Tom Vercauteren is op weg naar Val Thorens. Hij staat samen met zijn gezin op veertig kilometer van zijn bestemming. “We staan hier al drie uur. Dat wordt overnachten in de auto”, klinkt het.

Ook in andere delen van Europa slaat de winter genadeloos toe. Nederland is een deel van de Efteling gesloten en heeft het treinverkeer lang stilgelegen. Nu komt het stilaan weer op gang.