Noord-Korea: “Obama is een aap”

Noord-Korea beschuldigt de Verenigde Staten ervan cyberaanvallen te plegen en heeft de Amerikaanse president Barack Obama een aap genoemd omdat hij de bioscopen zou hebben aangemoedigd om de film ‘The Interview’, over een moordcomplot tegen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un, uit te brengen. Dat melden de Noord-Koreaanse staatsmedia.

Volgens de nationale defensiecommissie is Obama verantwoordelijk voor de release van de satirische film ‘The Interview’. "Obama is altijd roekeloos in zijn woorden en daden, zoals een aap in een tropisch woud", zei een woordvoerder aan het officiële Noord-Koreaanse persagentschap. "Als de Verenigde Staten zich arrogant en despotisch blijven gedragen en gangstermethoden blijven gebruiken na verschillende waarschuwingen, zullen ze er rekening mee moeten houden dat hun mislukte politieke acties tot fatale klappen zullen leiden", klinkt het nog.

Pyongyang ontkent ook nog eens zijn betrokkenheid bij de hacking van e-mails van Sony Pictures Entertainment Inc, de Hollywoodstudio achter de film.