Kerstboodschap van de familie Obama

De Amerikaanse president Barack Obama en zijn vrouw Michelle hebben het Amerikaanse volk toegesproken in hun jaarlijkse kerstboodschap. “Vandaag is een dag om onze tegenstellingen te overbruggen en om de banden met familie en vrienden te versterken.” De Obama’s maakten ook van de gelegenheid gebruik om de soldaten te bedanken voor hun jarenlange inzet voor de Verenigde Staten.

“Kerstmis is de dag waarop Jezus geboren werd. En dat was een belangrijke dag, want Jezus bracht een boodschap die de wereld veranderd heeft. Hij riep op om zieken, hongerigen en mensen in moeilijkheden te helpen en om anderen lief te hebben zoals je wil dat een ander jou lief heeft.”  Michelle Obama voegde daaraan toe dat ze hoopte dat de feestdagen Jezus’ boodschap opnieuw doet opleven en dat mensen hun tegenstellingen proberen te overbruggen.

De president en zijn vrouw bedankten ook uitgebreid de soldaten die het land dienen en gediend hebben in verschillende oorlogen. Zij hadden vooral aandacht voor de soldaten die Kerstmis niet met hun familie konden vieren. Obama benadrukte ook dat de missie in Afghanistan bijna afloopt en dat het hun taak is om de militairen bij hun thuiskomst even goed te ondersteunen als zij het land hebben gesteund tijdens de oorlogen.