Zwangerschap faken voor kerst

In de Verenigde Staten is deze kerstperiode een wel heel merkwaardige cadeautrend opgedoken. Naast de gewoonlijke items voegen steeds meer vrouwen ook positieve zwangerschapstesten aan hun verlanglijstje toe. Op Craigslist, de bekende Amerikaanse zoekertjessite, worden deze testen aangeboden. Vrouwen die bang zijn dat hun vriend de relatie wil beëindigen tijdens de feestdagen kunnen er zo voor zorgen dat hun vriend nog wat langer bij hen blijft.

Wie bang is om de komende stroom aan feestdagen en bijhorende familiefeesten alleen door te brengen, heeft nu de ideale oplossing gevonden. In de Verenigde Staten worden namelijk positieve zwangerschapstesten aangeboden op zoekertjessites. Zwangere vrouwen bieden hun positieve testen te koop aan om andere vrouwen een hulpmiddeltje te geven om hun man langer bij zich te houden.

20 tot 50 euro

Een van de aanbieders stelt op Craigslist dat ze haar zwangeschapstesten verkoopt “voor zij die een beetje hulp willen om hun man aan zich te binden tijdens de feestdagen." De prijzen van de testen variëren van 20 tot 50 euro, een prikje voor vrouwen die de kerstperiode niet alleen willen doorbrengen.

Stijging

Op zich is dit fenomeen niet nieuw en ook niet altijd serieus bedoeld, maar Craigslist meldt dat het aantal aanbiedingen opvallend de hoogte is ingegaan gedurende de kerstperiode. Er is dus wel degelijk een groot aantal vrouwen wanhopig genoeg om dit redmiddel te gebruiken tijdens de komende feesten.

Illegaal

Het lijkt misschien een gemakkelijke manier om je man in de val te lokken, maar helemaal straffeloos is het niet. Volgens een agent is de aankoop van een test op zich niet illegaal, maar wel als je de test gebruikt om iemand te misleiden. Het geldt dan als een middel voor chantage en dat is nog steeds strafbaar.