Weer wagen op menigte ingereden

Nadat zondagavond in Dijon een automobilist opzettelijk was ingereden op een groepje mensen, is gisteravond hetzelfde gebeurd in het centrum van het Franse Nantes. Een man is er met een bestelwagen ingereden op een groepje mensen op een kerstmarkt. Zeker tien mensen raakten gewond, van wie vijf zwaargewond. Eén van de slachtoffers zou in levensgevaar verkeren.

De bestuurder, een veertiger, zou zichzelf meteen na de aanrijding verschillende keren met een mes gestoken hebben. Hij is opgenomen in het ziekenhuis en kon nog niet worden verhoord. De man is gekend bij het gerecht, maar het is niet bekend voor welke feiten.

"Allah is groot"

Het incident gebeurde één dag nadat een man met psychiatrische problemen inreed op een groep voetgangers in Dijon. Terwijl schreeuwde hij “Allah is groot”. Dertien mensen raakten gewond.

"Geïsoleerde daad"

Volgens het gerecht in Frankrijk gaat het incident in Nantes om een gelijkaardig geval als in Dijon. De man zou echter geen directe link hebben met de andere dader. “Het gaat om een geïsoleerde daad en geen daad van terrorisme”, klinkt het. Het is ook nog altijd niet duidelijk of de man in Nantes ook “Allah is groot” schreeuwde. Getuigen menen van wel, maar officiële instanties spreken van “geruchten”.

Bekijk ook: