Cairns: Moeder in verdenking gesteld

In Cairns, in het noordoosten van Australië, is een 37-jarige vrouw zondag plaatselijke tijd formeel in beschuldiging gesteld voor de moord op zeven van haar kinderen en een nichtje.

De lichamen van de acht slachtoffertjes werden vrijdag in een woning in Cairns gevonden door de oudste broer van het gezin. Het gaat om vier meisjes van 2, 11, 12 en 14 jaar oud en vier jongens van 5, 6, 8 en 9. De 37-jarige moeder werd eveneens in de woning aangetroffen. De vrouw, Mersane Warria, werd met steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze nu formeel in beschuldiging is gesteld voor de moord op de acht kinderen.

Schokgolf

De politie liet voorlopig nog niets los over de doodsoorzaak. Er worden verschillende pistes onderzocht, waaronder de mogelijkheid dat de kinderen werden verstikt. Eerder verklaarde de politie dat er op de plaats van het drama messen werden teruggevonden.

Het bloedbad heeft het land zwaar geschokt en kwam er amper enkele dagen nadat ook een dramatisch afgelopen gijzeling in Sydney een ware schokgolf door de Australische samenleving deed gaan.