Dramatische beelden van Sydney duiken op

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van het einde van de gijzelingsactie in Sydney. Een camera stond in een gebouw aan de overkant van het café. Op de beelden is dan ook te zien hoe de politie het café binnenstormt, met flashgranaten en geweerschoten.

De beelden tonen een onrustige gijzelnemer, gefilmd door het raam. Niet veel later ontsnappen er enkele gijzelaars. Op de beelden is vaag te horen hoe de politie communiceert over een dode gijzelaar: "Hostage down". Dan breekt de hel los, met onophoudelijk geknal en lichtflitsen.

Maandag gijzelde de radicale Iraniër Man Haron Monis zeker vijftien mensen in een café in Sydney. Na zestien uur bestormden zwaar bewapende agenten het Lindt Chocolat Cafe aan Martin Place rond 2.00 uur plaatselijke tijd en maakten zo een einde aan de gijzeling.

Iets later kwam het nieuws dat de dader tijdens de bestorming werd neergeschoten en naar het ziekenhuis werd overgebracht, waar artsen zijn overlijden vaststelden. Tijdens de raid werd er ook nog een gijzelaar gedood, vermoedelijk door de gijzelnemer.