Politie verhoort Brit in zaak Maddie

In de reeks nieuwe verhoren omtrent de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann is vandaag onder andere de Brit Robert Murat verhoord. Dat heeft de commerciële zender SkyNews gemeld.

Het hoofd van Scotland Yard, Andy Redwood, arriveert aan het politiebureau in Portugal voor de ondervraging van 11 verdachten. Hij geeft voorlopig nog geen commentaar over het verloop van het onderzoek.

Brit Robert Murat

Het is niet de eerste keer dat de in de Algarve wonende Robert Murat wordt verhoord. Dit gebeurde reeds kort nadat het echtpaar McCann de vermissing van hun dochtertje had gemeld. Hij gold in 2008 als een mogelijke verdachte, maar werd in 2008 door de Portugese justitie gezuiverd. Murat heeft steeds volgehouden onschuldig te zijn.

Andere verdachten

De voor verkrachting veroordeelde Joaquim Jose Marques werd zes uur lang verhoord door de politie. De man met de dreadlocks bedreigde enkele cameramannen nadat hij het politiebureau verliet. Ook Mario Marreiros, een werknemer van het resort waar Maddie verdween, werd vandaag ondervraagd.