5 handlangers Mehdi Nemmouche opgepakt

In Marseille zijn dinsdag vijf personen gearresteerd die ervan verdacht worden hulp geboden te hebben aan Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader van de aanslag in het Joods Museum in Brussel. Dat melden verschillende bronnen.

Het gaat om drie mannen en twee vrouwen. Ze zouden geen familiebanden hebben met Nemmouche. Volgens een bron die het dossier kent, zou Nemmouche één of meerdere arrestanten leren kennen hebben in de cel. De rechercheurs zouden over informatie beschikken dat de vijf hem hulp geboden hebben. Ze vergaarden die info meer bepaald op basis van gsm-lokalisatie.

De 29-jarige Nemmouche wordt verdacht van de aanslag op het Joods Museum op 24 mei, waarbij vier mensen het leven lieten. Op 30 mei werd hij in Marseille gearresteerd. In zijn bagage werden wapens gevonden die lijken op de wapens die bij de aanslag gebruikt werden, alsook een grote hoeveelheid munitie van een zwaar kaliber en een vlag van de terreurgroep Islamitische Staat. Bovendien werd ook een video aangetroffen waarop een man, vermoedelijk Nemmouche, buiten beeld zegt dat hij de feiten in Brussel gepleegd heeft, terwijl hij zijn wapens en kleren filmt.

Aanhouding verlengd

Nemmouche werd op 29 juli uitgeleverd aan België, waar hij in de gevangenis van Brugge verblijft. Vorige week werd zijn aanhouding met drie maanden verlengd.