Lijk vermiste student geïdentificeerd

Het stoffelijk overschot van een van de 43 studenten die vermist zijn sinds eind september in Mexico is geïdentificeerd. Dat zegt een officiële bron, die anoniem wou blijven. Een laboratorium in Oostenrijk had een dna-analyse uitgevoerd op de menselijke resten.

Felipe de la Cruz, de woordvoerder van de ouders van de vermisten, zegt dat hij meer uitleg zal geven over de resultaten op een meeting tijdens een betoging in de Mexicaanse hoofdstad zaterdag. Bronnen dichtbij de families zeggen dat de geïdentificeerde resten die zijn van Alexander Mora. Het openbaar ministerie geeft geen commentaar. Wel staat er een persconferentie op het programma later vandaag.

Het is de eerste keer dat de dood van een van de studenten bevestigd is. De studenten verdwenen op 26 september in Iguala in de staat Guerrero. Lokale politieagenten die banden hebben met het drugskartel Guerreros Unidos waren hen te lijf gegaan. Vermoedelijk handelden ze in opdracht van de burgemeester van Iguala.

Het openbaar ministerie zegt dat verschillende verdachten die in de zaak opgepakt zijn, verklaard hebben dat de politie de studenten aan het kartel hebben overgedragen. De leden van het kartel executeerden hen, verbrandden hun lichamen en gooiden de resten in een rivier.

De politie vond menselijke resten op een afvalhoop en op de oever van een rivier. Die werden overgebracht naar een laboratorium van de universiteit van Innsbruck voor identificatie.