Tweede nacht van protesten in VS

In de Verenigde Staten is voor de tweede nacht op rij geprotesteerd tegen de vrijspraak van de agenten in de zaak-Eric Garner, een zwarte man die stierf tijdens zijn arrestatie door de politie. In steden over heel de Verenigde Staten kwamen duizenden mensen op straat. Op Times Square in New York werden een 80-tal mensen tijdelijk gearresteerd.

Eergisteren besliste de rechtbank van New York om geen van de politieagenten te vervolgen voor de dood van Eric Garner. Hij overleed in julie nadat hij tijdens zijn arrestatie lange tijd in een wurggreep was gehouden door enkele agenten. Na de vrijspraak van de agent die de zwarte tiener Michael Brown in Ferguson doodschoot, zorgt deze uitspraak opnieuw voor een schokgolf van protest in de Verenigde Staten.

In grote steden als New York, Washington DC en Chicago kwamen duizenden mensen urenlang op straat om te protesteren tegen de beslissing van de rechtbank. Ze eisen een rechtvaardigere justitie en klagen het doden van zwarte burgers door de politie aan. Op Times Square in New York werden een 80-tal demonstranten tijdelijk gearresteerd omdat ze het verkeer belemmerden, maar over het algemeen verliepen de protesten vreedzaam. In Chicago werd een tijdlang de autosnelweg Roosevelt Road bezet.