Video: Zeilers beleven bange nacht op zee

Negen zeilers hebben een bang avontuur meegemaakt, tijdens een zeilrace afgelopen weekend. Pal in de Atlantische Oceaan liep hun boot vast op een rif en raakte zwaar beschadigd. Pas na een lange nacht konden ze zichzelf redden, door met een reddingsbootje naar een eiland te varen. De zeilers hadden een camera bij en konden zo alles filmen.

Het team neemt deel aan de Volvo Ocean Race, de grootste zeilrace ter wereld die maar om de drie jaar doorgaat en tot negen maanden duurt. Tijdens de tweede etappe zaterdag liep het team met hun boot, de Vestas Wind, vast op een rif. Dat gebeurde tegen een snelheid van 35 kilometer per uur, waardoor de boot zwaar was beschadigd.

Maar door het slechte weer ’s nachts en de hoge golven konden de zeilers niet worden gered. De bemanning klampte zich een hele nacht lang vast aan de boot, die brak op de rotsen en de golven. Pas de volgende ochtend konden ze met een reddingsbootje naar het dichtstbijzijnde eiland, op 430 kilometer van Mauritius. Daar werden ze opgevangen door twee broers, de enige bewoners van het eiland.

Uiteindelijk werden de zeilers pas gisteren gered. Een vissersboot bracht hen naar Mauritius, waar ze nu dringend moeten beslissen hoe hun wedstrijd verder zal gaan. Want aan opgeven denkt de bemanning nog niet. Ze hopen hun boot te herstellen en zo snel mogelijk weer in te pikken in een latere etappe.