Belg doodgeschoten in Rio De Janeiro

In Rio de Janeiro, Brazilië, is vannacht een Belgische universitair docent doodgeschoten, zo hebben plaatselijke media gemeld. Het bericht is inmiddels ook bevestigd door een woordvoerder van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken.

"De familie van het slachtoffer is inmiddels op de hoogte gebracht", zegt woordvoerder Hendrik Van de Velde. Het gaat om de 50-jarige Dominique Boxus, afkomstig uit Borgworm. Hij werkte sinds 2003 in Brazilië, eerst aan een universiteit in Sao Paulo, later aan een universiteit in Rio.

De man doceerde momenteel literatuurwetenschap aan de Universidade Federal Fluminense in Niteroi, in de staat Rio de Janeiro. Volgens getuigen is hij getroffen door een verdwaalde kogel. Dat gebeurde in de wijk Lapa, in de buurt waar Boxus ook woonde. Hij en een metgezel hoorden schoten op straat en zochten dekking in het café waar ze net de rekening wilden betalen, maar Boxus werd toch geraakt in zijn borst, aldus de metgezel tegen de krant O Dia (De Dag).

Er zou zijn geschoten vanuit een auto op een man op straat die met een mes een andere persoon had aangevallen. De man met het mes werd gewond overgebracht naar een ziekenhuis. Boxus werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd en overleed ter plekke. Zijn lichaam is overgebracht naar het Forensisch Instituut in Rio.