"Man monstertruck was onverzekerd"

De chauffeur van de monstertruck die in het Nederlandse Haaksbergen na een stunt het publiek is ingereden, is niet verzekerd. Dat stelt het televisieprogramma Brandpunt Reporter. Bij het ongeluk kwamen drie mensen om het leven en raakten 28 anderen gewond.

Schadespecialist Yme Drost wil nu namens de slachtoffers en nabestaanden beslag laten leggen op de bezittingen van de chauffeur. Hij heeft daartoe een verzoek ingediend bij de rechtbank van Almelo.

"Tweede ongeluk"

De chauffeur zou bovendien vier jaar geleden ook al eens zijn ingereden op publiek bij een show in Asten. Dat gebeurde toen met een dragracemotor. Zes mensen liepen verwondingen op, een vrouw raakte arbeidsongeschikt. De burgemeester van Asten zegt dat hij niets wist van het ongeluk. “Het was voor ons helemaal nieuw. De behandeling van de gewonden is destijds door de EHBO afgehandeld, maar de organisatie heeft niet laten weten wat er is gebeurd.”

Onderzoek loopt nog

Het zal nog een hele tijd duren voor het onderzoek naar het ongeval in Haaksbergen is afgerond. Pas als dat gebeurd is, zal blijken of er iemand aansprakelijk is voor de kosten die mensen door het ongeluk hebben moeten maken.