1.500 extra militairen in Ferguson

In Ferguson is het afwachten hoe de nacht zal verlopen. Het aantal militairen van de Nationale Garde is alvast verdriedubbeld. Ook zullen ze een grotere rol spelen. Dat zei de gouverneur van Missouri, Jay Nixon, dinsdag. 

"Er zullen in totaal 2.200 militairen van de Nationale Regio in de regio zijn. Levens en eigendommen moeten beschermd worden. De gemeenschap heeft recht op vrede", zei de gouverneur tijdens een persconferentie. 

Een dag eerder had een volksjury beslist om de blanke politieagent die op 9 augustus een zwarte tiener neerschoot niet te vervolgen. "De Nationale Garde krijgt versterking in Ferguson, zodat ze klaar zijn om snel in te grijpen bij geweld", zei de gouverneur. 

De militairen zullen postvatten op enkele strategische plaatsen, waaronder het politiekantoor van de stad, een buitenwijk van Saint Louis met ongeveer 21.000 inwoners. 

De avond voordien, en in de nacht van maandag op dinsdag waren er 700 Nationale Gardisten in Ferguson. Zij konden niet verhinderen dat winkels in brand werden gestoken en dat gebouwen werden geplunderd.