Potloodjes en snoep na nachtje Eurostar

Babyvoeding, snoep en kleurpotloden. Dat is wat honderden reizigers die meer dan acht uur lang vastzaten op twee Eurostartreinen kregen nadat ze eindelijk uit de trein konden. Het geeft een wrange nasmaak bij de passagiers, die rekenen op een echte compensatie van Eurostar. Die zou er naar verluidt ook komen.

Honderden reizigers zaten afgelopen nacht meer dan acht uur vast op twee Eurostartreinen in Frankrijk. Ze moesten de nacht doorbrengen in een treintoestel zonder elektriciteit, frisse lucht of eten.

Velen onder hen hadden dan ook gerekend op een tegemoetkoming, maar toen ze eindelijk uit hun lijden verlost werden, kregen ze niet meer dan een goodiebag met onder meer kleurpotloden, babyvoeding en snoepjes.

“Net wat we nodig hadden na 9 uur zonder eten”, merkt één van de reizigers sarcastisch op. Bij een andere passagier klinkt het zo: “Dingen die je het meest nodig hebt na 10 uur vastzitten op de Eurostar: potloden???”

De treinmaatschappij heeft op Twitter al laten weten dat de passagiers die meer dan een uur vertraging hebben een vergoeding krijgen. Dat geldt dus zeker ook voor de mensen die urenlang vastzaten in de Eurostar.

Afbeelding: @Georgie en @BramCops